Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής. Η επιτυχία συνεχίζεται ...

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής στην πόλη της Ζαχάρως.. Το πρώτο “βιολί” αυτού του μουσικοχορευτικού υπερθεάματος και μάθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ήταν για ακόμα μία φορά ο εμπορικός σύλλογος Ζαχάρως που μαζί με πολλούς υποστηριχτές – χορηγούς, έφεραν σε πέρας μία ομολογουμένως αρκετά δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση.
 

Παρακολουθώντας τις πρωτοβουλίες του εμπορικού συλλόγου Ζαχάρως τα τελευταία χρόνια θα δούμε ότι με ότι ασχολείται προσπαθεί να είναι εάν όχι τέλειο, σχεδόν τέλειο, και αυτό οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου Ζαχάρως το έχουν αντιληφθεί και αυτό αποδεικνύετε βλέποντας κάποιος το κατάμεστο προαύλιο του γυμνασίου Ζαχάρως. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, φέτος ο χώρος της εκδήλωσης άλλαξε, δεν έγινε στον λόφο του Προφήτη Ηλία αλλά στο προαύλιο του Γυμνασίου Ζαχάρως. Ο λόγος ήταν ότι ο Δήμος Ζαχάρως φέτος έδωσε την διοργάνωση της εκδήλωσης εορτασμού του Προφήτη Ηλία στο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο “ Κόκκινη Θύελλα Ζαχάρως” και από φεστιβάλ έγινε και πάλι το κλασσικό πανηγύρι. Μετά από αυτή την εξέλιξη όλοι περίμεναν ότι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής που για δύο χρόνια είχε μαγέψει το κοινό δεν θα γίνονταν φέτος.

Ο εμπορικός σύλλογος Ζαχάρως είχε αντίθετη άποψη, άλλαξε χώρο και μέρα και κρατώντας την ίδια συνταγή ανακοίνωσε ότι το φεστιβάλ θα γίνει. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό. Τα χορευτικά που ήταν καλεσμένα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εισέπραξαν ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο. Ο κόσμος στο τέλος έφευγε με ένα πλατύ χαμόγελο ευχαρίστησης και ανανέωνε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Το μεγάλο στοίχημα για τον εμπορικό σύλλογο Ζαχάρως είχε κερδηθεί και φέτος.

Ραντεβού του χρόνου λοιπόν, και μην ξεχνάτε κύριοι του εμπορικού συλλόγου έχετε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψιλά, περιμένουμε ακόμα καλύτερα πράγματα.