Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η Αντίδραση της Ζαχάρως στην απόφαση του Νοσοκομείου Πύργου για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.


Αναστάτωση και αντίδραση από την δημοτική αρχή, φορέων αλλά και των κατοίκων της Ζαχάρως μετά την απόφαση της διοίκησης του Γενικού νοσοκομείου Πύργου για την μη καθημερινή λειτουργία του κέντρου υγείας με την αιτιολογία της έλλειψης ιατρικού κυρίως προσωπικού.


Η δημοτική αρχή αντέδρασε καταδικάζοντας τη απόφαση και διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, ο δε εμπορικός σύλλογος της Ζαχάρως σε έκτατη συνέλευση του για το συγκεκριμένο θέμα πήρε ομόφωνη απόφαση λέγοντας: «Καταδικάζει την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Πύργου για την περικοπή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, μια απόφαση που δε σέβεται του πολίτες μιας περιοχής που έχει υποστεί αλλεπάλληλες οικονομικές και κοινωνικές  υποβαθμίσεις».
Είναι λογικό η απόφαση να έχει αναστατώση τους κατοίκους της Ζαχάρως, αλλά και της Φιγαλείας, καθώς ο ρόλος του κέντρου υγείας είναι σημαντικός, αφού ουκ ολίγες φορές χρειάστηκε. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλασιάζεται και τα περιστατικά, όπως τροχαία, πνιγμοί, μικροατυχήματα κ.α αυξάνονται.
Έτσι ίσως για μικροτραύματα θα αναγκάζονται ας πούμε οι κάτοικοι της Φιγαλείας να κάνουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Αναμένουμε τις επόμενες μέρες τις εξελίξεις της αποφάσης του γενικού νοσοκομείου Πύργου, αλλά και την αντίδραση των φορέων της πόλης.