Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πρώτη η Σουηδία - 17η η Ελλάδα!


H Σουηδία συγκέντρωσε 372 βαθμούς, 113 μονάδες μπροστά από τη δεύτερη χώρα (Ρωσία). Η Loreen παρά τη δυναμική της, δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Αλεξάντερ Ρίμπακ που κέρδισε τη Eurovision με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του διαγωνισμού (387), αλλά και τη μεγαλύτερη διαφορά από τη δεύτερη χώρα (169 μονάδες).

Η Σουηδία έλαβε συνολικά 17 δωδεκάρια, από: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σλοβακία, Ολλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Εσθονία, Δανία, Λετονία, Ισλανδία, Φινλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ισραήλ και Ιρλανδία.
Οι πέντε πρώτες χώρες του 57ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού είναι:

Σουηδία με 372 βαθμούς
Ρωσία με 259 βαθμούς
Σερβία με 214 βαθμούς
Αζερμπαϊτζάν με 150 βαθμούς
Αλβανία με 146 βαθμούς.

Η Ελλάδα με την Ελευθερία Ελευθερίου και το Aphrodisiac τερμάτισε στην 17η θέση με 64 βαθμούς και μετά από πολύ καιρό έμεινε εκτός δεκάδας, παρά τα στοιχήματα που την ήθελαν πιο ψηλά στην κατάταξη. Συγκεκριμένα, από το 2004 με τον Σάκη Ρουβά και το Shake it, είμαστε πάντα στις εννέα πρώτες θέσεις.

Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε ως εξής:

12 από την Αλβανία
8 από τη Ρουμανία
5 από την Ουκρανία
2 από το Βέλγιο
5 από το Αζερμπαϊτζάν
3 από την Τουρκία
1 από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη
4 από τη Μολδαβία
1 από τη Βουλγαρία
12 από την Κύπρο
1 από τη Γεωργία

4 από τη Σερβία
1 από τη Γερμανία
3 από τη Ρωσια
2 από το Ισραήλ

Η Ηβη Αδάμου που εκπροσώπησε την Κύπρο με το La La Love και που φέτος, μετά από χρόνια πέρασε στον Τελικό, τερμάτισε 16η, με 65 πόντους. Ελαβε 2 δωδεκάρια, από την Ελλάδα και τη Σουηδία.

Στη διάρκεια του διαγωνισμού, μάθαμε και τα πρώτα αποτελέσματα των Ημιτελικών, σύμφωνα με τα οποία στον Α' Ημιτελικό πρώτη πέρασε η Ρωσία, 4η η Ελλάδα και 7η η Κύπρος, ενώ στον Β' Ημιτελικό με μεγάλη διαφορά πρώτη πέρασε η Σουηδία και 2η η Σερβία!

Και του χρόνου!