Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πάμε σε εκλογές


Σε εκλογές προχωρά η χώρα, μετά και την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Ήταν μια διαβούλευση-θρίλερ, η οποία κράτησε τρείς ημέρες, χωρίς τα πολιτικά κόμματα να μπορέσουν, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, να βρουν κοινούς τόπους.


Μένει να διευκρινιστεί εάν τελικά οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 10 ή στις 17 Ιουνίου. Αύριο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Καμμένος: «Προτείναμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και αρνήθηκαν»

Εκνευρισμένος και προχωρώντας σε μία πολύ έντονη δήλωση βγήκε από το προεδρικό Μέγαρο ο Πάνος Καμμένος δηλώνοντας: «Προτείναμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και την αρνήθηκαν. Ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό για να εξυπηρετούν τους δανειστές».

Βενιζέλος: «H χώρα δυστυχώς οδεύει σε νέες εκλογές»

«Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές υπό άσχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το κομματικό τους συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την κατάρρευση και της τελευταίας προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2012.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «Ο λαός μας είπε ότι δεν θέλει εκλογές και ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ», όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιμονή του Φ. Κουβέλη που οδήγησαν σε ναυάγιο.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος πρότεινε να στηρίξουν οι υπόλοιποι μια κυβέρνηση Καμένου. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η εντολή του λαού δεν είναι αυτή. Έκανε λόγο για υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης και θα δει τις σκοπιμότητες των κομμάτων.

Εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «Καλούμε το λαό να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης» επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στους κυρίους Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη για την αποτυχία των διερευνητικών επαφών.

Κουβέλης: «Δυστυχώς η πρότασή μας απορρίφθηκε»

«Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, γνωστοποιώντας ότι και στην σημερινή σύσκεψη πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ με συγκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και φερέγγυα πρόσωπα που θα διασφάλιζαν την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν έπεσε στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης καμιά πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων ενώ επέρριψε ευθύνες στα κόμματα που όπως είπε είχαν εξ αρχής αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές

«Δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία. Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή» σημείωσε ο κ. Κουβέλης και είπε ότι επέμενε για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξασφαλίζει αυτή τη συμφωνία και ήταν άλλωστε και όρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν ετέθη καν στο τραπέζι κυβέρνηση από τεχνοκράτες.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Newsbeast.gr