Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ποια τρόφιμα έχουν «αντιηλιακή» δράση;

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχει τρόπος να προστατευθεί εκ των έσω το δέρμα από τις γηραντικές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο.

Αν και τα πιο σημαντικά αντιγηραντικά όπλα παραμένουν τα καπέλα, τα αντηλιακά και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τις ώρες που καίει περισσότερο (δηλαδή από τις 11 το πρωί έως τις 4 – 5 το απόγευμα), πολλοί δερματολόγοι εκτιμούν ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι επίσης απαραίτητα διότι -όπως λένε- οι κύριες και άμεσες εσωτερικές άμυνες εναντίον των επιδράσεων του ήλιου είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες.

Οπως γράφει στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου η διατροφολόγος Αμάντα Ουρσέλ, στα τρόφιμα που μπορεί να προστατεύσουν το δέρμα συμπεριλαμβάνονται η λαχανίδα, η κράμβη, η κόκκινη πιπεριά, το μαρούλι, το σπανάκι και το γλυκό καλαμπόκι. Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε ένα ή περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που ακολουθούν..

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr