Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Διευκρινίσεις και αναδίπλωση από το Instagram

O Kevin Systrom συνιδρυτής του Instagram, μετά το σάλο που προκάλεσε η αλλαγή τής πολιτικής απορρήτου, προέβη σε μία διευκρινιστική δημοσίευση στο επίσημο blog της εταιρείας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, η εταιρεία «ακούει» τα σχόλια των χρηστών και τις αντιδράσεις τους, ενώ σημειώνει πως δεν είναι στις προθέσεις τους να πουλήσουν τις φωτογραφίες των χρηστών τής υπηρεσίας και θα διορθώσουν τα επίμαχα σημεία στην πολιτική απορρήτου για να είναι ξεκάθαρο το τι πρόκειται να συμβεί.

Σημειώνει επίσης πως δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας να επιτρέψουν τη χρήση φωτογραφιών χρηστών σε διαφημίσεις και υπογραμμίζουν πως οι χρήστες έχουν την αποκλειστική κατοχή των φωτογραφιών τους, αποδίδοντας τα περί πώλησης των φωτογραφία σε παρερμηνεία των όρων εξαιτίας κακής τους διατύπωσης. 

Ο Systrom επίσης αναφέρει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς τον έλεγχο που έχει ο χρήστης για το ποιος θα βλέπει τις φωτογραφίες του και εκείνος εξακολουθεί να επιλέγει ποιες φωτογραφίες θα είναι προς δημόσια θέα ή ιδιωτικές, αν θα τις βλέπουν όλοι ή μόνο οι φίλοι του.